Top 10 myrkyllisintä ja vaarallisinta käärmettä maailmassa

Käärmeet ovat harvinaisempia pohjoisella pallonpuoliskolla ja ne löytyvät pääasiassa aavikoilta. Intia, Australia ja Pohjois-Afrikka ovat koti suurimmalle osalle maailman vaarallisista ja myrkyllisistä käärmeistä. Selvitetään lisää planeetan tappavimmista käärmeistä, niiden koko, tappamismäärä ja sijainti.

Top 10 maailman myrkyllisin käärme

10. Musta mamba

Musta mamba löytyy Afrikan eteläisistä ja itäisistä osista ja se on yksi maailman pisimmistä ja nopeimmista käärmeistä. Musta mamba voi kasvaa jopa 14 jalan mittaiseksi ja liukua nopeudella 12,5 mailia tunnissa. Niiden suuri koko yhdistettynä notkeuteen tekee niistä tappavia petoja.

Maailman myrkyllisin käärme
Maailman myrkyllisin käärme

Mustilla mamboilla on vaaleanharmaa tai ruskea iho, mutta nimi tulee niiden suun sisäpuolen tummasta väristä. Mustan mamban myrkky on neurotoksinen ja toimii erittäin nopeasti. Tartunnan saanut kokee aluksi voimakasta kipua ja vaipuu koomaan tunnin sisällä. Ilman vastalääkettä mustan mamban myrkystä aiheutuu kuolema 6 tunnin sisällä.

9. Boomslang

Maailman myrkyllisin käärme

Boomslang on suuri, erittäin myrkyllinen käärme, jota esiintyy ympäri Afrikkaa, mutta pääasiassa Etelä-Afrikan, Swazimaan, Namibian ja Zimbabwen kaltaisissa maissa. Käärme on tunnettu erottuvasta ulkonäöstään, jossa on suuret silmät, kirkkaanväriset ruumiit ja munanmuotoinen pää. Uroksilla on yleensä vihreä väri sinisin tai mustin reunuksin, kun taas naaraat ovat usein ruskeita.

Boomslang-käärme ei ruiskuta myrkkyään, vaan sen sijaan se pureskelee saalistaan kunnes tämä menehtyy. Boomslang-myrkky on hemotoksiini, joka tuhoaa punasoluja ja aiheuttaa vakavaa sisäistä ja ulkoista verenvuotoa kaikista kehon aukoista kuolemaan asti.

Toinen tappava ominaisuus boomslangilla on, että sen tarvitsee injektoida uhriin vain pieni annos myrkkyä, ja oireet ilmaantuvat usein liian myöhään.

8. Fer-de-Lance

Maailman myrkyllisin käärme

Fer-de-Lance on Etelä-Amerikan vaarallisin käärme. Sitä löytyy pääasiassa metsistä, ja se on noin 4-7 jalkaa pitkä sekä erittäin aggressiivinen. Fer-de-Lancella on keihäänmuotoinen pää ja pitkä, ruskea ruumis, jossa on timantinmuotoisia laikkuja. Fer-de-Lancen myrkkyllä on veren hyytymistä estäviä ominaisuuksia ja se aiheuttaa aivoverenvuodon kautta kuoleman. Sen myrkky alkaa vaikuttaa minuuteissa ja johtaa usein vakavaan nekroosiin, joka tekee kudoksista mustia.

7. Russelin kyy

Russelin kyy on intialaisen alueen oma käärme ja yksi Intian neljästä isoimmasta käärmeestä. Se aiheuttaa tuhansia kuolemantapauksia vuosittain. Russelin kyyllä on pyöreä, paksu vartalo lyhyellä hännällä ja pituus noin 4-6 jalkaa.

Maailman myrkyllisin käärme

Russelin kyy pystyy naamioitumaan mustanruskean värityksensä ansiosta ja hyökkää usein maanviljelijöiden kimppuun piileskelemällä peltojen keskellä. Sen myrkky on erittäin voimakas, mikä tekee siitä yhden tappavimmista kyyistä planeetalla. Russelin kyyn myrkky pystyy tappamaan 22 ihmistä yhdellä puremalla. Myrkky aiheuttaa akuuttia verenvuotoa, hyytymien puutetta, sisäistä verenvuotoa, shokkia ja munuaisten vajaatoimintaa jo muutaman tunnin kuluttua puremasta.

6. Itäinen tiikerikäärme

Maailman myrkyllisin käärme

Itäinen tiikerikäärme on kotoisin Kaakkois-Australiasta ja näyttää samanlaiselta kuin tiikeri keltaisine ja mustine suomuineen. Se on yksi kaikista vaarallisimmista käärmeistä ja voi aiheuttaa myrkytyksen vain 15 minuutin kuluttua puremasta. Itäisen tiikerikäärmeen myrkky toimii hermomyrkyn tavoin ja aiheuttaa sietämätöntä kipua, pistelyä, tunnottomuutta ja myöhemmin hengitysvaikeuksia ja halvausta.

5. Sahakäärmehämähäkki

Maailman myrkyllisin käärme

Sahakäärmehämähäkki on tappavin käärme kuolinluvun mukaan. Tutkijat arvioivat sen olevan vastuussa enemmistä ihmisten kuolemantapauksista kuin kaikki muut käärmeet yhteensä. Sahakäärmehämähäkkiä löytyy Afrikan, Lähi-idän ja Intian subkontinentin alueilta. Ne ovat yksi pelottavimmista ja aggressiivisimmista käärmeistä ja ovat tunnettuja uhkaavan äänensä tuottamisesta hieromalla ruumistaan. Sahakäärmehämähäkit ovat kooltaan pieniä ja injektoivat vain pienen määrän myrkkyä puremassaan, mutta ne voivat tappaa ihmisen muutamassa tunnissa.

4. Raitakäärmehämähäkki

Maailman myrkyllisin käärme

Raitakäärmehämähäkki on yksi maailman tunnistettavimmista käärmeistä, ja sen erottuva ulkonäkö (musta keltaisin raitoin) hyökkää usein yöllä. Raitakäärmehämähäkki on pitkä ja hidas päivisin, ja sitä löytyy pääasiassa Intian subkontinentilta, Kaakkois-Aasiasta ja Etelä-Kiinasta. Raitakäärmehämähäkillä on erittäin tappava myrkky, joka lamauttaa hengityslihakset ja estää kalvon liikkumisen, mikä johtaa kuolemaan tukehtumalla.

3. Kuningaskobra

Maailman myrkyllisin käärme

King cobra on se käärme, joka tulee mieleen kun puhutaan kyseisestä eläimestä. Alkuperältään Etelä-Aasiasta, king cobra on maailman pisin myrkyllinen käärme. Sen purema on niin voimakas, että se voi tappaa elefantin muutamassa tunnissa. Se voi kasvaa jopa 18 jalan pituiseksi ja nostaa päänsä monia jalkoja maasta, kun sitä provosoidaan. Yksi ainoa king cobran purema voi tappaa ihmisen 15 minuutin sisällä, ja käärme on tunnettu siitä, että se puree useita kertoja peräkkäin ja ruiskuttaa noin 7 millilitraa myrkkyä. King cobra on yksi harvoista eläimistä eläinkunnassa, joka syö oman lajinsa.

2. Rannikko Taipan

Maailman myrkyllisin käärme

Coastal taipan on toinen vaarallinen käärme, joka löytyy Australian autiomaasta ja on tunnettu uskomattomasta nopeudestaan. Coastal taipan puree uhriaan useita kertoja ennen kuin se edes ehtii reagoida. Se vaihtelee väriltään vaaleasta oliivinvihreään tummanruskeaan, mutta sillä on punaiset silmät. Coastal taipanilla on pitkä, hoikka keho.

1. Sisämaan Taipan

Maailman myrkyllisin käärme

Inland taipan on maailman tappavin ja myrkyllisin käärme. Sitä löytyy Australiasta, ja se on tummanruskea, jossa on tummat reunat suomuissa. Se sisältää kaikista käärmeistä myrkyllisimmän myrkyn. Inland taipanin myrkky voi tappaa 100 ihmistä yhdellä puremalla. Myrkyn vaikutukset alkavat näkyä muutaman minuutin kuluttua puremasta ja voivat tappaa uhrin alle tunnissa. Inland taipan ei ole aggressiivinen käärme ja pysyy varuillaan ihmisistä, mutta hyökkää hämmästyttävällä nopeudella provosoidessaan.

ASIAAN LIITTYVÄ SISÄLTÖ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *